To kvalitetsprodukter inden for industriventilatorer nu med samme ejer

Efter at Barker Jørgensen Maskinfabrik A/S fredag d. 30. januar 2015 blev begæret konkurs, har Moldow A/S i Holsted pr. 3. februar 2015 opkøbt aktiviteterne i den konkursramte virksomhed.

Med opkøbet vil to danske kvalitetsprodukter inden for ventilatorer nu være samlet under samme ejer, da salg og produktion af ventilatorer også er et af Moldows tre forretningsområder.

”Opkøbet sker som en del af vores strategiplan, hvor vi har øget vores fokus på salg for at opnå en større markedsandel. Vores strategiplan har fokus på alle vores tre forretningsområder, og opkøbet af Barker Jørgensen vil styrke vores position på ventilatorområdet væsentligt”, fortæller direktør for Moldow, K. Preben Hansen

Salget og produktionen af Baker Jørgensen-produkterne vil forsætte i datterselskabet Barker Fans A/S, som ejes 100 % af Moldow A/S.

”Vi vil fortsætte med begge produktlinjer inden for ventilatorer: Moldow Fans og Barker Fans. De to produktlinjer supplerer hinanden godt, og vi er overbeviste om, at synergieffekten vil gavne både vores kunder og begge virksomheder”, siger Moldows salgschef for ventilatorer, Søren Olesen.

Gustav Feldstedt udtaler: ”Jeg er meget glad for Moldows køb af Barker Jørgensen, da det betyder, at virksomheden nu igen befinder sig i trygge økonomiske rammer. En stor del af medarbejderstaben ønsker at fortsætte, da vi ser potentialet for at godt samarbejde med Moldows personale og udvikling af Barker på længere sigt. Vi vil fortsat producere de Barker-ventilatorer, som vi gennem årene har lagt så mange kræfter i at sælge, og som kunderne kender så godt”.

En stor del af personalet fra det tidligere Barker Jørgensen fortsætter i firmaet og forventes fremover at få kontorfællesskab med Moldows personale i Værløse.

Firmaet Moldow, det tidligere JHM – Jørgen Hansen Maskinfabrik, er ikke ukendt med at opkøbe virksomheder. I 2003 købte de firmaet Moldow Systems, som havde sine kompetencer inden for produktion og levering af filterløsninger og komplette maleanlæg verden over.

”Vi tror på, at dette køb på samme måde kan være med til at booste vores udvikling, og vil ikke udelukke, at der kan komme andre tilkøb, hvis de rigtige muligheder byder sig”, udtaler direktør, K. Preben Hansen.

Om Moldow:
Moldow A/S har hovedkontor og produktion i Holsted og har derudover også kontorer i Værløse, Polen, Rusland og USA. I alt har virksomheden ca. 100 ansatte. Moldow har siden 1921 været en af de førende leverandører inden for maleanlæg, filtersystemer og industriventilatorer til industrier over det meste af verden.