BarkerBille har succes med at tilbyde kunderne en specifik 3D-tegning af deres nye ventilator – 15 minutter efter bestilling.

Artikel fra: Jern og Maskinindustrien, maj 6, 2016, nr. 8.

Af Simon Dinsen Hansen

PROCESTEKNIK: Der er lynhurtig afregning i indbakken, når maskinbyggere og projektingeniører bestiller en ventilator hos BarkerBille i Ballerup. BarkerBille har nemlig udviklet et 3D-modul, som automatisk genererer et 3D-billede af kundens kommende ventilator ud fra kundens specifikt indtastede ønsker til størrelse, effekt og anvendelse samt krav til hygiejnisk design.

Den mulighed har kunderne i proces- og fødevareindustrien taget til sig.

”Kunderne er ingeniørvirksomheder, som bygger store fabriksanlæg, og de skal så bruge luft i processen. I den forbindelse skal ingeniøren bruge en 3Dmodel, så han kan komme videre i projekteringen af anlægget. Han skal kende ventilatorens eksakte dimensioner, og han får en 3D-tegning på 15 minutter,” siger Flemming Bille, direktør i BarkerBille.

Og den korte tid fra bestilling til præcis tegning er helt afgørende, vurderer direktøren, som er  uddannet maskiningeniør og senere har taget en MBA.

”Lige nu har vi en konkurrencefordel, fordi vi leverer tegningen i en helt specifik størrelse meget hurtigt. Det sparer vores kunder store ingeniøromkostninger, fordi de fra start i projektfasen får en helt præcis ventilatormodel. Tidligere tegnede vi i to dage, når en 3Dmodel skulle være nøjagtig, og typisk først, når ordren var i hus,” siger Flemming  Bille.

Skærer efter 3D-tegning

BarkerBille er i dag en del af Moldow A/S, hvor BarkerBille står for proces-ventilatorer, der er udviklet med henblik på de sanitære miljøer. Når kunden har bestilt, så kommer ventilatorens yder skal hjem fra underleverandører i Polen og Ukraine. Her giver den præcise 3Dtegning også store fordele.

”Kunden projekterer efter 3D-modellen, og vi producerer efter samme tegning, fordi den er så præcis. Det betyder, at vores underleverandører kan fremstille direkte efter den model, vores kunde har godkendt. Det giver en enorm produktionssikkerhed,” forklarer Flemming Bille.

Ventilatorhusene kommer på bil til fabrikken i Ballerup, hvor de monteres med hjul og motor efter kundens ønske, og så testes de inden afgang gennem porten. Hjulet presses i Ballerup. Den roterende del i en ventilator er netop hjulet, og det har BarkerBille stadig på egne hænder hjemme i Ballerup, hvor der presses metalemner, skæres og svejses.

”Hjulet presser vi selv, fordi det er den centrale del i det, vi laver, og fordi hjulet er den videnstunge del,” siger direktøren, som nævner endnu en grund til at holde fast i metalarbejdet. ”Hvis vi kun havde montagen her, så ville det være svært at udvikle prototyper og udvikle nye ventilatorer og kundespecifikke løsninger. Derfor har vi brug for vores svejsere og montagefolk, som er meget vigtige for os,” siger direktøren.

 

Læs den originale artikel her.