BarkerBille vinder retssag mod de tidligere ejere af Barker Jørgensen

De tidligere ejere af det konkursramte Barker Jørgensen er blevet dømt for krænkelse af BarkerBilles rettigheder.

Siden Moldow A/S i februar 2015 købte alle rettigheder samt navnet Barker Jørgensen af konkursboet efter Barker Jørgensens Maskinfabrik A/S og senere etablerede BarkerBille A/S har der været problemer med, at Barker Jørgensens tidligere ejere, det danske selskab Jet Engineering ApS, ikke har respekteret købsaftalen. Derfor lagde Moldow tidligere på året sag an.

I juni fik BarkerBille og Moldow medhold i sagen, og det medfører forhåbentligt, at forvirringen om, hvem der ejer rettighederne til Barker-navnet og sælger Barker-produkterne, ophører.

Baggrunden
Moldow købte hovedparten af aktiviteterne i Barker Jørgensen, efter virksomheden blev erklæret konkurs den 30. januar 2015. Med købet overtog Moldow alle rettighederne til Barker-ventilatorerne og -navnene. Det kinesiske datterselskab, Barker Jorgensen Industrial Fans (Ningbo) Co., Ltd., blev ikke købt af Moldow men derimod solgt til de tidligere ejere. Som en del af aftalen fik de lov til at afslutte igangværende projekter i Kina under Barker Jørgensen-navnet i op til seks måneder efter overtagelsesdatoen. De måtte dog ikke opstarte nye projekter eller bruge Barker-navnet til at markedsføre sig eller sælge produkter i de seks måneder eller derefter.

Kort efter etableringen af BarkerBille A/S blev det kinesiske salgs- og produktionsselskab BarkerBille Fans Manufacturing (Ningbo) Co., Ltd. oprettet.

Desværre fortsatte de tidligere ejere af Barker Jørgensen med at producere ventilatorer, som var kopier af Barkerventilatorerne, i Kina under navnet Barker Jet. De brugte dermed Barker-navnet til at sælge deres produkter og krænkede Moldows rettigheder. Da forhandlinger mellem parterne ikke resulterede i de nødvendige ændringer, lagde Moldow sag an mod ejerne af det kinesiske selskab.

Medhold til BarkerBille
Den 10. juni 2016 blev der afsagt dom i sagen, og Retten i Lyngby gav BarkerBille og Moldow medhold. Retten pålagde det kinesiske selskab, Ningbo Barker Jet Industrial Fans Co., Ltd., at ændre navn, så det ikke indeholdt hverken Barker eller Jørgensen, hvilket nu endeligt er sket.

Kvalitetsventilatorer – også i Kina
De originale Barker-ventilatorer og -produkter sælges af BarkerBille og af BarkerBilles kinesiske datterselskab, BarkerBille Fans Manufacturing (Ningbo) Co., Ltd. i Kina. Begge selskaber producerer og leverer, lige som Moldow, ventilatorer af høj kvalitet. I Kina sikres den høje kvalitet blandt andet, ved at der anvendes samme nye 3D-teknologi og moderne dimensioneringsprogram, som i Danmark, og ved at de roterende dele leveres fra Danmark. Samtidig gør samarbejdet med Moldow, at der står en solid, kompetent og økonomisk stærk koncern bag.

Uddrag af købsaftalen eller dommen kan fås ved at kontakte enten BarkerBille eller Moldow:
Flemming Bille, fb@barkerbille.com, +45 20 95 68 11
K. Preben Hansen, kph@moldow.com, +45 20 20 26 44

2016-11-27T08:46:12+00:00 20. sep 2016|